A sárgaborsó főzelék finom és tápláló étel lehet. A sárgaborsót előző este áztassa be hideg vízbe, majd főzze puhára a következő napon. Íme egy egyszerű sárgaborsó főzelék recept:

Hozzávalók:

  • 500g sárgaborsó
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál ecet
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Az előző este beáztatjuk a sárgaborsót, majd leszűrjük és félretesszük.
  2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd megpucolt és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk benne.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve, 2-3 percig pirítjuk, amíg a liszt szép aranyszínűre sül.
  4. Hozzáadjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.
  5. Beletesszük a beáztatott sárgaborsót, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ez kb. 45-60 percet vesz igénybe.
  6. Amikor a sárgaborsó megpuhult, botmixerrel pürésítjük a főzeléket.
  7. Ha szükséges, hígítsuk még egy kis vízzel.